kapten_150537686

Är du intresserad av att arbeta ute till havs? Är sjökapten ett yrke som du tycker verkar spännande? Då har du kommit rätt för här får du reda på vad som krävs för att utbilda sig till kapten och ha det stora blå som sin arbetsplats.

Vem kan bli sjökapten?

kapten_152913278Vem som helst! Du måste förstås ha ett stort intresse för sjön och sjöliv eftersom du kommer tillbringa mycket tid ute till havs. För att bli en bra sjökapten måste du också besitta en stor portion tålamod och kunna arbeta tillsammans med människor med vitt skilda bakgrunder. Du måste också vara beslutsam då du i många situationer både måste tampas med dåligt väder och fatta snabba beslut.

Utbildning

Men hur gör man då för att uppnå sin dröm? Man måste gå en kurs  för att få ett båtförarintyg om det gäller för privat bruk. Om man hellre önskar att arbeta på en större båt, som ett fartyg, så gäller det att ta en högre utbildning på ett gymnasium eller en högskola. Utbildningen omfattar normalt ämnen som sjömanskap, navigation, sjösäkerhet och sjötransportteknik. Vill du bli kapten får du också gå kurser i ledarskap, sjukvård, meteorologi och radiokommunikation samt juridik och ekonomi. Med andra ord får du en allsidig utbildning.

Att utbilda sig till kapten är något spännande och den framtida arbetsplatsen kan man direkt inte klaga på. Tack vare de olika utbildningarna som erbjuds är det enkelt att nå sina drömmar om att utbilda sig till kapten.