Att segla jorden runt drömmer många om och egentligen är det bara tre saker som krävs för att den drömmen ska förvandlas till verklighet, en båt, kunskap och finansiella medel. Alla tre aspekter är nåbara mål, det gäller bara att hitta vägen dit!

Det är svårt att få ett grepp om hur stor jorden egentligen är och framförallt hur stora våra världshav är, men ger man sig ut på en segling runt jorden så kommer man garanterat att bli varse om denna vidunderliga planets oerhörda dignitet. En hel del människor har redan seglat runt jorden och dem flesta av dem vittnar om sagolika äventyr som saknar motstycke. I programmet Familjer på äventyr fick vi följa en familj med två små barn från södra Sverige som gav sig ut på en världsomsegling, där kunde man se att segla runt jorden går utmärkt att kombinera med små barn. Dessutom så såg man tydligt hur kavat barnen blev för var dag som gick, att segla är något som passar barnfamiljer, enskilda och par. Med andra ord är segling något som dem flesta av oss kan uppskatta, även om man inte ger sig ut på en världen runt segling.

Numera kan man befinna sig nästan vart som helst på jorden och ändå ha goda möjligheter att kontakta sina nära och kära, och är man borta på ett sånt här stort och riskfyllt äventyr vill nog de anhöriga få återkopplat till sig att allt står rätt till. När man är ute och reser så är det vanligt att man skickar vykort till sina anhöriga, men vill man skicka en mer personlig hälsning så kan man ta ett fotografi och framkalla det med hjälp av Canvasframkallning. Ta en bild från en härlig plats och tryck upp en canvastavla i valfri storlek, en hälsning som verkligen kommer att uppskattas.

Undersök möjligheterna att eventuellt vara tjänstledig från din arbetsplats, se över din ekonomi och spara dem medel som du kan avvara, gå en kurs i segling och skaffa dig information, tips och råd från andra erfarna seglare, Sailstar kan hjälper dig att förverkliga din dröm.